Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Deputat Apjok Norbert: Voi servi comunitatea maghiară şi maramureşenii

Luare de poziție a unui deputat de Maramureș după ce a fost exclus din UDMR. Motivul: Apjok Norbert, deputat UDMR de Maramureș nu s-a conformat în momentul în care formațiunea politică din care face parte i-a cerut să demisioneze din funcția de parlamentar. Solicitarea demisiei a fost pusă pe seama faptului că deputatul de Maramureș nu are studii superioare, condiție impusă de UDMR pentru candidații care s-au înscris la alegerile parlamentare de anul trecut.

Deputatul, aflat la al doilea mandat, este acuzat că a intrat în Parlament fără a îndeplini condițiile stabilite de UDMR. Norbert Apjok, de 31 de ani, a atașat la candidatura sa o diplomă obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că este un curs de studii superioare. De altfel, în biografia sa publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a specificat ca ultimul nivel de studiu absolvirea Liceului Németh László din Baia Mare.

norbert apjok„Admit, dar – ţinând cont de situaţia actuală din judeţul nostru – nu consider o măsură menită să slujească interesele comunităţii decizia Consiliului Permanent al UDMR, cu privire la votul de neîncredere şi excluderea mea din organizaţie.

Despre cazul meu s-a spus cam tot ce se putea spune. Am recunoscut oficial că am greşit, mi-am cerut scuze, şi am declarat în repetate rânduri că mă voi supune sancţiunilor pe care mi le vor aplica, dar nu voi renunţa să lucrez în continuare în folosul comunităţii pe care o reprezint.

În temeiul Legii nr. 96 din 2006, din momentul în care am depus jurământul de deputat, în timpul exercitării mandatului, deputatul se află în slujba cetăţenilor care l-au votat, sau, mai bine spus, în slujba cetăţenilor circumscripţiei electorale. Soarta acestui mandat a fost decisă de către alegători, prin votul lor. Astfel, în momentul de faţă sunt responsabil faţă de cei care m-au votat, care m-au însărcinat să-i reprezint în parlament.

Va fi în defavoarea întregii comunităţi a judeţului, dar şi a Uniunii, dacă interesele maghiarilor din Maramureş nu vor fi reprezentate de către un deputat în culorile UDMR. Va fi o muncă mai grea pentru toţi, nu numai pentru mine. În momentul de faţă, ţinând cont, în primul rând, de responsabilitatea mea personală, cred că în ordinea sarcinilor primează îndeplinirea cât mai eficientă a mandatului câştigat în urma alegerilor, atitudinea de susţinere a comunităţii, munca pentru comunitate, aplanarea divergenţelor şi conflictelor.

Alegătorii din Maramureș, mi-au votat încredere pe temeiul muncii şi a rezultatelor mele din ultimii patru ani. Am obligaţia morală să duc mai departe cele începute în ultimii patru ani. Aş dori să fiu în continuare deputatul comunității maghiare, dar și tuturor maramureşenilor, să reîmprospătez această comunitate, să readuc în prim plan munca, să insuflu un aer nou comunităţii. Voi lucra pentru ca şi copiii copiiilor mei să poată învăţa în şcoli cu predare în limba maghiară, pentru ca accesul la cultură să nu fie un lux sau un privilegiu doar al orăşenilor, pentru ca întreprinzătorii noştri să poată fundamenta temeinic bunăstarea lor şi, implicit, a comunităţii.

În încheiere, aş dori să mulţumesc şi pe această cale tuturor celor, care m-au sprijinit în perioada grea pe care am parcurs-o”, a transmis deputatul.

Lăsaţi un răspuns