Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 27 martie 2023

74% din locuinţele judeţului – fără racordare la gaz. CJ vrea să dezvolte reţelele

La finalul săptămânii, la Consiliul Județean (CJ) Maramureș a avut o întâlnire de lucru cu Dumitru Chirilă, președinte Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Eugen Cozma, vicepreședinte Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), Sorin Bulagea, director general Berg Sistem Gaz și reprezentant al Premier Energy, precum și cu reprezentanți ai Delgaz Grid, și Electrica S.A., la care au participat atât deputații de Maramureș, Călin Bota și Gheorghe Șimon, cât și primarii maramureșeni.

cj primariDezvoltarea rețelelor de energie electrică și gaze naturale reprezintă unul dintre obiectivele principale ale CJ Maramureș, iar pentru aceasta este nevoie de consolidarea unor parteneriate strategice între CJ Maramureș și primării pentru a găsi cele mai bune soluții și realizarea unor proiecte care să fie benefice pentru cetățeni.

Acest proiect este esențial atât pentru dezvoltarea județului Maramureș, cât și pentru creșterea nivelului de trai. Nu putem discuta despre dezvoltarea turismului, condiții decente de locuit și bunăstare pentru maramureșeni, dacă nu avem două surse primare de utilități, și anume: gaze naturale și energie electrică.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat în cadrul întâlnirii: “În prezent, doar 36% din populația județului beneficiază de gaze naturale și, din păcate, avem în anul 2021 localități din Maramureș în care cetățenii nu au acces la curent electric. Îmi doresc să colaborăm cât mai eficient cu primăriile din județ, iar împreună să găsim soluții specifice pentru fiecare zonă în parte. Avem nevoie de proiecte concrete pentru a găsi surse de finanțare cât mai bune și am încredere că putem să dezvoltăm la un alt nivel domeniul de distribuție a rețelelor de gaze și energie electrică în Maramureș, pentru ca cetățenii să se bucure de mai mult confort, la ei acasă.”

B.P.

Lăsaţi un răspuns