Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Hram la Baia Sprie. Preasfințitul Timotei târnosește biserica de lemn

Duminică, 23 mai, este o zi specială pentru Ansamblul arhiectural bisericesc ortodox  din Baia Sprie (biserica de lemn) „poartă de intrare în Maramureșul Voievodal”.

TimoteiDe la ora 8.30, Preasfințitul Timotei Sătmăreanul va târnosi acest lăcaș de cult, în care s-au realizat numeroase lucrări (extins biserica, împodobit cu pictură nouă, achiziționat candelabre și scaune din lemn de stejar, refăcut sfânta masă din altar, împrejmuit cu gard și amenajat o parcare, construit clopotnița, centrul social, pangardul, lumânărarul și altarul de vară, pietruit curtea, pus bănci, plantat flori și arbuști ornamentali, etc.). Toate s-au făcut cu purtarea de grijă a Bunului Dumnezeu și din strădania credincioșilor, curatorilor, autorităților, a preoților Adrian Gheorghe Paul, Marius Cătană și Virgil Pîslă.

Totodată este marcat hramul „Sfinții împărați Constantin și Elena” motiv pentru care Consiliul Parohial, în frunte cu preoții slujitori dr. Marius Cătană și Virgil Pîslă, invită credincioșii din oraș și împrejurimi să ia parte la bucuria lor sufletească, participând la Sfânta Liturghie Arhierească. Este o tradiție ca atunci când una din cele două biserici ortodoxe din oraș își serbează hramul, în cealaltă să nu se oficieze sfînta liturghie, pentru a putea fi prezenți împreună cât mai mulți credincioși la cea mai mare sărbătoare a unei biserici care este marcarea hramului.  Este un prilej de aleasă sărbătoare și bucurie sfântă pentru toți preoții slujitori și credincioșii evlavioși din comunitate care participă la eveniment. Este ziua de cinstire a sfinților, care sunt patronii spirituali și povățuitorii neconteniți ai comuniății bisericești din orașul Baia Sprie.

 

Lăsaţi un răspuns