Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Vacanță în siguranță. Sfaturi oferite de jandarmi copiilor din tabere

Jandarmii maramureșeni au fost prezenți luni, 9 august, în localitatea  Groși unde au desfășurat activități de prevenire și informare cu un grup de 45 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani din tabăra de vară organizată de către Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului și Școala Gimnazială Groși.

jandarmi si copiiJandarmii din cadrul Compartimentului Prevenire și combatere a faptelor antisociale le-au prezentat copiilor posibilele urmări ale situațiilor în care conflictele escaladează și se ajunge la diferite forme de violență. Pe parcursul întâlnirii, tinerii au aflat de ce este important să nu apeleze la violență pentru rezolvarea conflictelor și cum poate fi evitat comportamentul agresiv. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și pot acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, cum ar fi violenţa domestică, absenteismul şcolar, consumul de droguri şi alcool, distrugerea prin graffiti etc.

    Totodată, jandarmii montani le-au recomandat copiilor să fie atenți în drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane și le-au explicat cum să procedeze atunci când întâlnesc un animal sălbatic. De asemenea, echiparea corespunzătoare în zona montană, importanța respectării traseelor, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării serviciului unic de urgență 112 în caz de necesitate, au fost subiecte aduse în atenția copiilor.

      Campania preventiv – educativă „Vacanţa în siguranţă” va continua pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

R.V.N.

Lăsaţi un răspuns