Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Cioltean hirotonit la Bixad pe seama Parohiei Fericea

În duminica a 26-a după Sfintele Rusalii, în care se citește pericopa evanghelică a bogatului căruia i-a rodit țarina și în care se prăznuiește Intrarea în Templu a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

ionut indreÎn cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit două hirotoniri. Una dintre aceasta este a ciolteanul Ionuț Indre, care a fost hirotonit pe seama Parohiei Fericea. Asta după ce Ionuț Indre a fost declarat admis la concursul pentru postul de preot al Parohiei Fericea, concurs organizat de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului (post vacantat de preotul Ionuț Lupșe, care a preluat parohia din Finteușu Mare).

La momentul Chinonicului, doamna preoteasă Ioana Andreea Botiș a interpretat la strană, o cântare bisericească specifică perioadei liturgice în care ne aflăm.

Lăsaţi un răspuns