Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Old Boys Instructorii – Știința 7-6 (4-5)

Din ce în ce mai mulţi foşti jucători de fotbal, care au făcut performanţă, îşi fac echipă de Old Boys. Unul dintre aceştia este cel care a egalat campioana Europei, într-un meci din Cupa României disputat la Băiuţ, în urmă cu 35 de ani.

instructoriNicu Tulici, că despre el este vorba, a format echipa Instructorii Baia Mare, cu care i-a provocat la un joc pe cei de la Ştiinţa Lăpuş. Dintre cei convocaţi nu au lipsit: Sala, Siga, Panait, Ropan (bucătar reprofilat, după ce a fost exclus din fotbalul de performanță), Giurgiu, jucători la echipe din Ţara Lăpuşului aflate în Divizia C sau în Judeţeană. Pe sinteticul din Tg. Lăpuş au mai evoluat: Petruţ, Duma, Ungur, Kraus (vicele care a întârziat, fiind reţinut temporar de Daniela), Perşa, Şpan, Firisan, Cudan, Talpoş, Mate, Man sau alţii sub acoperire („arma secretă” a echipei în care au evoluat).

Din cauza scumpirii combustibililor, patronul Staţiei de carburanţi, Grigore, nu şi-a mai permis să alimenteze ca să mai ajungă la meci. La fel şi Ioşca, o altă pierdere grea pentru atacul lăpuşenilor, care nu s-a prezentat la teren, fiind ocupat cu distribuirea facturile de curent. Mașina electrică, pe care o conducea, s-a oprit instantaneu, din cauza consumului ridicat. De vină, fiind facturile grele de curent (de 2-5 ori mai mari) și stația de încărcare. Aceasta din urmă, nefiind prin apropiere. Au fost pierderi asumate, însă, în  compensaţie, proprietarul Carmangeriei Dani a înțeles situația și a asigurat „agapa” la repriza a treia.

Pentru o zi, şoselele au fost mai libere, instructorii auto, fiind la fotbal. Aceştia au făcut faţă celor de la Ştiinţa cu toate că nu au meritat rezultatul final din teren. Instrucorii au folosit „pe fals” doi jucători cu vârsta de sub 40 de ani şi cu fizicul lucrat (au sub 100 kg, fiecare dintre ei). După răsturnări spectaculoase de scor, în final instructorii au câştigat cu 7 la 6. A fost doar de moment pentru că la repriza a treia lăpuşenii au „smuls” un egal.

Felicitări tuturor care promovează astfel de întâlniri, în care se face mişcare, înşiră amintiri şi se leagă multe prietenii, într-o perioadă în care suntem tot mai dezbinaţi şi mai răi.

Lăsaţi un răspuns