Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Spectacolul ,,Gânduri pentru mama”, o reușită

Ziua femeii a fost sărbătorită cu mult entuziasm la Șomcuta Mare, în cadrul unui spectacol de anvergură desfășurat pe șcena Casei de Cultură ,,Aurel Buteanu”.

spectacol somcuta

Manifestarea ajunsă la a II-a ediție a fost organizată de Liceul Teoretic ,,Ioan Buteanu”, Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA), Despărțământul Șomcuta Mare, Primăria și Consiliul Local al orașului Șomcuta Mare.

Programul artistic a fost variat și a îmbinat armonios momente de recitare, cântece și dansuri, toate dedicate din inimă celor mai gingașe ființe, mamele din lumea-ntreagă. Poeziile au fost recitate de Eliza Magyari, Daiana Mureșan, Luca Butean, David Duruș, Ana-Maria Mureșan, elevii reușind să sensibilizeze auditoriul prin versurile deosebit de emoționante, special alese de profesorii coordonatori. Au interpretat melodii în ton cu evenimentul elevele Irina Pop, Raysa Pop, Eliza Lazăr, Antonia Criste, Carina Buda, Denisa Dragoș, Maria Atym și Iustina Mureșan. Momentele de dans modern au fost asigurate de membrii Clubului de dans sportiv ,,Shall we dance” (instructori Dinu Aluaș și  Noemi Popa), care au oferit jive, cha-cha, respectiv vals lent. De asemenea, o surpriză a fost oferită de perechea formată din Izabel Surdu-Katona și Luca Mădăras-Aluaș, doi dansatori din grupa mică, care au reușit să încânte auditoriul prin prestația deosebită. Un moment cu totul special a fost asigurat de grupa de dansatori avansați, care au pus în șcenă Ciuleandra.

Dansurile populare au fost prezentate cu cinste de dansatorii de la Clubul Copiilor Șomcuta Mare, coordonați de prof. Ionel Coteț. Aceștia au prezentat dansuri specifice zonei Chioarului, demonstrând că tradițiile locale sunt bine conservate și promovate din generație în generație. Acompaniamentul orchestral a fost coordonat de prof. Marcel Both, de la Palatul Copiilor Baia Mare, prof. Paul Bele și Răzvan Buhai, elev al liceului din Șomcuta Mare.

Ediția din acest an s-a dovedit a fi una reușită, gândurile curate ale micilor artiști exprimate prin cântec, dans sau poezie ajungând în inimile mamelor prezente în număr mare în Casa de Cultură din oraș. Realizarea spectacolului a fost posibilă prin efortul reunit al conducerii Liceului Teoretic ,,Ioan Buteanu”, director prof. Corina Sanda Muntean, directori adjuncți prof. Alina Angela Talpoș și Ildiko Terezia Grama, care s-au bucurat de sprijinul primarului orașului și a întreg Consiliului Local al orașului Șomcuta Mare. Proiectul va fi continuat și în anii următori, deoarece liceul din Șomcuta Mare are mulți elevi talentați, care merită a fi promovați în cadrul unor astfel de evenimente cultural-artistice, menite a le pune în valoare creativitatea, naturalețea și, implicit, talentul nativ.

 

 

Alina TALPOȘ

 

Lăsaţi un răspuns