Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Zilele culturale ale orașului Șomcuta Mare. „Talisman” pe scenă

Zilele culturale ale orașului Șomcuta Mare se vor desfășura, în acest an, în perioada 22-23 iunie. Evenimentul este organizat sub sloganul: Cultură, tradiție și continuitate în Țara Chioarului.

zilele culturale somcutaPrimăria și Consiliul Local Șomcuta Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, organizează, în perioada 22-23 iunie, evenimentul „Zilele culturale ale orașului Șomcuta Mare. Startul manifestărilor se va da sâmbătă, 22 iunie, la ora 12.00, cu parada portului popular, urmată de deschiderea festivă a evenimentului și Festivalul național de folclor „Hori și joc în Maramureș”.

De la ora 17.00 vor urma concerte susținute de artiști locali, Mircea Patovan și Trubadurii Band, precum și trupa Talisman.

Duminică, 23 iunie, de la 14.00, se va organiza un concert de muzică corală, iar de la ora 16.00 – un spectacol folcloric. Vor urca pe scenă ansamblurile din Ciolt, Săcălășeni și Nadvirna (Ucraina), soliștii: Carina Buda, Raluca Chiș, Raysa Pop, Florin Bot, Maria Atyim, Eliza Lazăr, Diana Mureșan, dar și Ansamblul Folcloric Național Transilvania și invitații săi (Vasile Coca, Oana Bozga-Pintea).

„Este deja o tradiție ca în ajun de Sânziene, Șomcuta Mare să fie în sărbătoare. Evenimentul din acest an se va desfășura în Parcul Horea, iar dacă vremea nu va ține cu noi, concertele se vor desfășura la Casa de Cultură. În cadrul acestei manifestări vor avea loc concerte corale, concerte folclorice și de muzică ușoară, expoziție de fotografie cu construcții vechi din Țării Chioarului, biserici de lemn, costume populare.

Lansez invitația pentru toți chiorenii să ni se alăture la această manifestare, să petrecem împreună momente de neuitat, cu cântec și voie bună”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Lăsaţi un răspuns