Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 mai 2024

Donator de sânge acuzat de fals în declaraţii

Un maramureşean este cercetat pentru fals în declaraţii, după ce a transmis date false la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare.

transfuzie sangeParchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare arată, într-o informare transmisă, că în 22 mai, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “fals în declarații”. Asta după ce, cu o zi înainte, cu ocazia completării chestionarului pentru donatorul de sânge și a chestionarului privind evaluarea stării de sănătate a donatorilor de sânge în contextul epidemiologic actual de la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare, acesta a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în țări/zone roșii cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, respectiv, în data de 19.05.2020 și avea obligația izolării la domiciliu în perioada 19.05.2020-01.06.2020.

Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

 

Lăsaţi un răspuns