Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Gheorghe Buda (PSD): Primăria Şomcuta nu e o moară la care să vină toţi cu sacul

Gheorghe Ioan Buda, candidat PSD pentru funcţia de primar al oraşului Şomcuta Mare, şi Florin Talpoş, candidat PNL, au ajuns subiect de defăimare, pentru Vasile Dorinel Alb, candidat PMP.

După ce Alb a rămas fără gloanţe în pistolul cu care luptă să pună iar mâna pe fotoliul din primărie, a trecut la afirmații mincinoase și tendențioase făcute cu scopul de a discredita onoarea sau reputația contracandidaţilor. Candidaţii PNL şi PSD au fost defăimaţi, într-un text electoral publicat într-un ziar local. Replicile nu au întârziat să apară.

Candidatul PMP face referire la o firmă despre care spune că din anul 2000 e abonată la banul public, adică şi în mandatul în care era primar cel care invocă acum posibile ilegalităţi la atribuirea contractelor. Da în mandatul 2012-2016 s-a executat lucrări, în funcţie de fondurile de care administraţia a dispus, s-a lucrat cu firme locale care au angajaţi de la nivel local, s-a lucrat legal şi nimeni din executivul primăriei nu a fost la declaraţii la DNA cum s-a întâmplat în mandatul altor primari”, a precizat Buda.

„Candidatul PMP vorbeşte despre un posibil conflict de interese, asta în condiţiile în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu a dat publicităţii niciun raport din care să reiasă acest lucru. Da ANI trebuie să-şi facă treaba pentru că are, la Şomcuta Mare, ceva cazuri de consilieri asupra cărora planează suspiciuni de integritate”, a subliniat candidatul PSD pentru funcţia de primar. În completare, Gheorghe Buda le recomandă celor care au suspiciuni legate de modul în care s-a cheltuit banul public să ceară lămuriri sau pot chiar să sesizeze organe de anchetă pentru că există instituţii ale statului care se ocupă de preluarea şi verificarea reclamaţiilor.

„Alb nu e chiar atât de alb cum se pretinde. Cu atitudinea pe care a avut-o până acum domnul Alb, probabil, va obţine câteva voturi de la cei mai ‘negri’”, a subliniat Buda.

În finalul, Buda a concluzionat: „Hai să fim oameni nu pârâcioşi pentru că Şomcuta Mare are nevoie de o majoritate stabilă în Consiliul Local, de oameni care să facă treabă nu scandal. Primăria nu e o moară la care să vină toţi cu sacul”.

Biroul de presă al PSD Şomcuta Mare

Lăsaţi un răspuns