Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Senatorul Sorin Bota cere anchetarea lui Radu Berceanu

SOLICITARE. Zilele trecute, Sorin Bota, senator (PSD) de Maramures a depus la Senatul Romaniei  proiectul de hotarare privind infiintarea Comisiei de ancheta pentru Ministerul Transporturilor, condus de Radu Berceanu. Senatorul maramuresean a declarat de mai mult timp ca va solicita anchetarea lui Berceanu, dar procedurile greoaie au intarziat finalizarea acestui demers.

 

„In conformitate cu prevederile art. 64 din Constitutia Romaniei si art. 78 din Regulamentul Senatului, inaintez  Proiectul de Hotarare privind infiintarea Comisiei de ancheta avand drept scop investigarea conditiilor de legalitate prin care au fost incheiate contractele, respectiv modificate contractele si solutiile tehnice la proiectele derulate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii  prin C.N.A.D.N.R. Este vorba de lucrarile si studiile aferente contractelor pentru autostrada Transilvania, pentru autostrada Moara Vlasiei – Ploiesti, pentru decontaminarea si punerea la dispozitie a terenului necesar in zona Turda, pentru terenul aferent constructiei autostrazii Transilvania, pentru lucrarile de modernizare si reabilitare a DN12, DN15 ?i DN6”, a declarat Bota.

 

Totodata, senatorul PSD a solicitat verificari pentru identificarea cauzei care a dus la amanarea demararii lucrarilor pe tronsonul Deva-Orastie.

 

Sorin Bota a cerut inceperea cercetarilor, atat in ceea ce-l priveste pe Radu Berceanu, cat si a tuturor celor care se fac vinovati de incompetenta, din cadrul Ministerului Transporturilor. „Trebuie sa terminam cu grupurile de interese, cu sistemul ticalosit, generat chiar de sistemul care se afla la putere”, a conchis Bota.

Lăsaţi un răspuns