Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

25 de centimetri- stratul de zapada in Maramures

trafic in conditii de iarna

trafic in conditii de iarna

NINSOARE. Trafic in conditii de iarna pe soselele din Maramures. Circulatia pe drumurile nationale si judetene se desfasoara in conditii de iarna. Nu exista drumuri blocate, iar grosimea stratului de zapada masoara 25 de centimetri.

In ultimele ore, vremea a fost rece, iar cerul mai mult noros. Pe arii extinse a nins. Cantitatea maxima de precipitatii a fost de 2,l/mp in Baia Mare, unde de altfel stratul de zapada a atins 25 de cm. Vantul a suflat slab la moderat cu intensific?ri in zona montana inalta de pana la 58 km/h, spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -7 gr.C la Ocna Sugatag si -5 gr.C la Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada masoara intre 7 cm la Iezer, 16 cm la Ocna Sugatag si 20 cm la Cavnic. La ora 5.00 temperatura aerului era de -6 gr.C la Ocna Sugatag si -3 gr.C la Baia Mare.

Pe drumurile judetene stratul de zapada masoara  intre 5 cm si 20 de cm la Cavnic si Mesteacan. Angajatii de la SC Drumuri si Poduri au actionat cu 40 de utilaje, fiind imprastiate 395 tone de materiale antiderapant. La aceasta utileajele actioneaza pe drumurile din judet.

Pe unele sectoare de drum judetean (la Cavnic in varf si Leordina) stratul de zapada pe carosabil masoara intre 1-2 cm.

Se lucreaza la deszapezirea drumurilor nationale fiind  imprastiate 231 tone de material antiderant cu 29 de utilaje.  Nu au fost semnalate probleme privind desfasurarea circulatiei rutiere in Pasul Gutai si Pasul Prislop.

Lăsaţi un răspuns