Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Blocaje si urmariri pentru retinerea unui microbuz cu 15.000 pachete tigari

contrabanda cu microbuzul

contrabanda cu tigari

CONTRABANDA. Actiune de amploare, interjudeteana pentru retinerea unei persoane care facea contrabanda cu tigari din Ucraina. Politistii de frontiera maramureseni impreuna cu lucratori din cadrul IJPF Satu Mare au reusit sa retina un microbuz care transporta 15.000 pachete tigari de provenienta ucraineana in valoare de 15.000 de euro.

Informatiile detinute la nivelul IJPF Maramures cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda si trafic ilicit de tigari, au impus desfasurarea unor actiuni specifice in zona de competenta pentru combaterea acestui fenomen.Astfel, in 8 decembrie, in jurul orei 14.00, lucratorii IJPF au observat, pe directia localitatii Piatra, in imediata apropiere a frontierei de stat, o persoana care incarca mai multe colete voluminoase intr-un microbuz. Dupa ce a incarcat “marfa”, persoana a pornit spre judetul Satu Mare, fiind urmarita de catre politistii de frontiera.

Drumuri blocate

In aceste conditii, lucratorii IJPF Maramures au blocat posibilele directii de deplasare ale masinii in cauza, luand totodata legatura si cu politistii de frontiera din Satu Mare. La intrarea in judetul vecin, soferul microbubului nu a oprit la semnalul regulamentar al politistilor de frontiera satmareni, virand pe o strada laturalnica, insa dupa numai cativa zeci de metri acesta a fost retinut. Conducatorul auto a fost identificat ca fiind S. Vasile de 35 de ani din localitatea satmareana Huta Certeze.

Complici in Maramures

La controlului efectuat asupra autoturismului a fost descoperita cantitatea de 15.000 pachete de tigari, marca Viceroy, in valoare de peste 15.000 de euro, pentru care soferul nu detinea documente de provenienta. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca in activitatea infractionala au fost implicate alte patru persoane din judetul Maramures, acestea fiind identificate ulterior.

Persoanelor in cauza li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de art. 26 din Codul Penal, raportat la art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei., coroborat cu art. 274 din acelasi act normativ.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures si politisti de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor ce se impun.

Lăsaţi un răspuns