Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Drumuri practicabile in Maramures

drumuri deszapezite

drumuri deszapezite

CIRCULATIE. Drumurile din Maramures sunt deschise circulatiei. Nu exista drumuri blocate, dar circulatia se desfasoara in conditii de iarna. Pentru urmatorul interval, vremea se anunta inchisa si in usoara incalzire, insa exista posibilitatea de formare a cetii si a poleiului.

„Pe drumurile nationale si judetene se circula in conditii de iarna. La aceasta ora ninge in Pasul Gutai si in Pasul Rotunda, la Cavnic. Angajatii de la sectia de drumuri nationale actioneaza cu utilaje de deszapezire si se imprastie material antiderapant. Chiar daca la Borsa nu ninge, se actioneaza preventiv si se imprastie material pentru a preveni formarea poleiului”, a declarat Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Maramures. Acesta a mai subliniat ca, pe drumurile judetene, se actioneaza cu 35 de utilaje pentru imprastierea de material antiderapant.  

Pentru urmatorul interval, meteorologii anunta vreme inchisa si in incalzire usoara.  Cerul va fi noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie. Vor fi conditii de polei. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 gr.C, iar cele minime intre 1 si 4 gr. C. Izolat se va semnala ceata. „Recomandam soferilor sa circule preventiv si sa adapteze viteza la condi?tile de trafic”, a subliniat purtatorul de cuvant al CJSU.

Lăsaţi un răspuns