Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Frig si ceata in Maramures

iarna friguroasa

iarna friguroasa

TEMPERATURI SCAZUTE. Vreme deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost mai mult noros si pe arii relativ extinse a nins in general slab. Maxima de precipitatii a fost de 7.8 l/mp, inregistrata la Moisei.

Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari in zona inalta de munte, de pana la 65 km/ora, viscolind trecator ninsoarea. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre -6 gr. C la Ocna Sugatag si -5 gr. C la Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Targu Lapus. Trecator la munte si izolat in zonele joase s-a semnalat ceata.

Reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) sustin ca, la  aceasta ora se circula in conditii de iarna pe drumurile nationale si judetene. Nu sunt drumuri blocate sau inzapezite.Angajatii de la drumurile judetene au actionat cu 44 de utilaje si au imprastiat 486 tone de material antiderapant. Pe DJ 184 Baia Sprie-Cavnic, pe tronsonul din varf, zapada masoara 1cm.

„Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare a actionat cu 20 de utilaje de deszapezire si au imprastiat 164 tone de material antiderapant. Pe un tronson al drumului national de la Borsa se semnaleaza ceata, vizibilitatea fiind redusa. Soferilor li se recomanda sa circule cu prudenta si sa isi adapteze viteza la conditiile meteorologice”, a declarat Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures.

Stratul de zapada masoara intre 8 cm la Iezer si 25 cm la Firiza.

La ora 05.00, temperatura aerului avea valori cuprinse intre -11 gr. C la Ocna Sugatag si -9 gr. C la Sighetu Marmatiei.

Lăsaţi un răspuns