Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Maramuresul portocaliu

portocalii

miting electoral

PD-L INVINGATOR. Multi dintre maramuresenii din mediul urban l-au votat pe Traian Basescu. Felul in care maramuresenii si-au exprimat votul la cel de-al doilea tur de scrutin au colorat harta judetului in portocaliu. Traian Basescu, sustinut de PD-L a castigat in toate orasele si majoritatea comunelor, in timp ce Mircea Geoana a iesit invingator in cateva administratii locale din Maramuresul istoric si Tara Codrului.

 

Candidatul sustinut de PSD, Mircea Geoana a reusit sa iasa invingator doar in cateva commune din Maramures. Este vorba de comunele din Arinis, Asuaj, Bicaz, Bogdan Voda, Boiu Mare, Botiza, Budesti, Ieud, Leordina, Oncesti, Poienile de sub Munte, Repedea, Rona de Sus, Sieu, Sisesti, Salsig, Sapanta, Suciu de Sus, Vadu Izei, Vima Mica. In celelalte comune PD-l a iesit invingator din cursa electorala.  

Orasele l-au scos invingator pe Traian Basescu – in Baia Mare – 57,95%, Sighetu Marmatiei 54,84%, Borsa – 62,71%, Somcuta Mare – 53,18%, Seini 63,10%, Tagru Lapus  -53,77%, precum si restul oraselor din judet.

Lăsaţi un răspuns