Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Pericol de inundatii in Maramures

Rauri monitorizate

Rauri monitorizate

COD GALBEN. Cod galben pentru ploi pentru acest sfarsit de an. Raurile Viseu, Lapus si Iza sunt monitorizate urmare a unei avertizari meteo.  Atentionarea meteorological face referire la riscul de producer a inundatiilor pe cele trei rauri, precum si pe afluentii de grad inferior a acestora.

Institutia Prefectului Maramures a primit de la Ministerul Mediului si Institutul National de Hidrologie , astazi, la orele amiezii, o avertizare de cod galben in care se precizeaza faptul ca exista riscul de producere a inundatiilor. Aceste probleme ar putea aparea pe fondul cresterii temperaturilor si a  precipitatii sub forma de ploaie care pot genera cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe raurile Viseu, Lapus si Iza. Atentionarea este valabila in perioada 30 decembrie, ora 11.00 – 1 ianuarie 2010 decembrie, ora 14.00.

In calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Maramures, Sandu Pocol, prefectul judetului, a dispus instituirea serviciului de permanenta la primariile de pe raza unitatilor administrativ-teritoriale situate pe cursul  raurilor Viseu si Iza, respectiv avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta.

„Evolutia fenomenelor hidrologice va fi monitorizata in conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta. Prefectul judetului a dispus ca Centrul Operational pentru Situatii de Urgenta din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta sa coordoneze eventualele interventii, in caz de inundatii, pentru a veni in sprijinul cetatenilor si bunurilor acestora”, a declarat Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures.

Lăsaţi un răspuns