Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Suplimentare de utilaje pentru deszapezire

drumuri practicabile

drumuri practicabile

TRAFIC. Circulatia rutiera se defasoara in conditii de iarna in Maramures. Pentru a preveni aparitia unor problem in traffic, drumarii au suplimentat numarul utilajelor care actioneaza pe drumurile din judet la deszapezire. Daca zilele trecute, se lucre cu 60 de utilaje, pe sfarsit de saptamana numarul acestora a fost suplimentat, ajungand la 85.

Baia Mare- „polul frigului”

 In ultimele 24 de ore, vremea s-a racit usor fata de intervalul precedent. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii a fost de 2.4 l/mp la Sacel. Vantul a suflat in general slab. Izolat s-a semnalat ceata?. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -5 gr.C la Targu Lapus si -2 gr.C la Sighetu Marmatiei.

Reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) sustin ca stratul de zapada in afara carosabilului masura, dimineata, intre 8 cm la Sacel si 18 cm la Ocna Sugatag. La ora 5 dimineata temperatura aerului era de -9 gr.C la Ocna Sugatag si -8 gr.C in Baia Mare.

Drumuri curate

Toate drumurile din judet sunt practicabile, insa circulatia se face in conditii de iarna. Nu exista drumuri blocate. „Angajatii sectiei de drumuri nationale au lucrat cu 35 de utilaje si au imprastiat 370 tone de material antiderapant.  De asemenea, angajatii de la Sectia de drumuri si poduri Maramures au actionat cu 50 utilaje si au imprastiat 380 tone de material antiderapant. S-a ac?ionat pe tronsoane de drum cu utilaje si material pentru a preveni formarea poleiului. Drumurile judetene sunt curate, dar umede. In Pasul Gutai si Pasul Prislop stratul de zapada de pe marginea carosabilului masoara intre 0 si 2 cm.

Lăsaţi un răspuns