Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Tichete cadou pentru dascali

SOLICITARE. Sindicatul Liber din Invatamant (SLI) Maramures a inaintat o adresa catre toate primariile din judetul Maramures prin care solicita tichete cadou pentru dascali. In motivare SLI invoca prevederile Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, cu modificarile si completarile ulterioare si a prevederilor H.G. nr. 1317/2006 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 193/2009, institutiile publice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot acorda angajatilor tichete cadou.

Angajatii din unitatile de invatamant maramuresene, trebuie sa beneficieze de  tichete cadou pentru 9 evenimente in fiecare an, pentru fiecare eveniment urmand a se acorda un numar de 7 tichete cadou in cuantum de 50 lei/tichet. Asta, in baza unei hotarari luata in comisia paritara dintre liderii sindicatului si reprezentantii Inspectoratului Scolar, precum si a prevederilor contractului colectiv de munca.

„Avand in vedere prevederile legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale, primarul are calitatea de ordonator principal de credite. Prin urmare, ne-am adresat primariilor pentru a solicita acordarea tichetelor cadou, conform prevederilor legale, in calitatea dumneavoalor de ordonator principal de credite”, a declarat Liviu Marian Pop, presedinte SLI. 

Acesta a subliniat ca, in 2009, angajatii din sistemul de invatamant au avut parte de tot felul de surprize neplacute – de la diminuarea salariilor, panal la reduceri de personal si concedii fara plata.

„Dupa atatea nedreptati, consideram ca acordarwea tichetelor ar fi oportuna. Macar acum, la sfarsit de an, in apropierea sarbatorilor de iarna, sa aiba parte de o bucurie care sa mai indulceasca gustul amar lasat de masurile radicale aplicate invatamantului”, a declarat Pop.

Lăsaţi un răspuns