Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Scandalul delegatilor la Congresul PSD

Eugenia Godja, Ion Blajan

Eugenia Godja, Ion Blajan

SPIRITE INCINSE. Dezinformare in PSD Maramures. O parte din liderii organizatiei judetene au fost informati ca, la Congresul Extraordinar al partidului, care are loc la sfarsitul acestei saptamani, delegatia va fi formata 25 de membri cu drept de vot, la care se mai adauga 4 invitati. La Conferinta Judeteana din 17 februarie, social-democratii au fost informati ca, in baza adreselor trimise de la nivel central, delegatia trebuie sa fie formata din 21 de membri la care se adauga invitatii.

 

Situatia a fost dur criticata de social-democratii care au participat la Conferinta. Mai mult, acestia au ajuns la o adevarata disputa cand s-a ajuns la lista delegatilor care vor participa la Congres si care vor avea posibilitatea sa voteze noua conducere a partidului. Controverse a iscat si problema legata de modul de depunere a candidaturilor, social-democratii exprimandu-si dorinta de a alege persoane nu nume. „Suntem unul dintre partidele care am militat pentru alegeri uninominale, iar acum nu suntem in stare sa alegem omul, ci vrem lista”, a punctat Ioana Pop, presedinte TSD Maramures.

 

Controverse, spirite incinse si polemici in randul social-democratilor maramureseni dupa ce au aflat ca, reprezentarea la Congresul Extraordinar al partidului s-a facut dupa criterii cunoscute numai de cei de la centru, dupa bunul plac al actualilor lideri, iar apoi s-a invocat ca delegatii au fost stabiliti in functie de rezultatele obtinute in turul doi al alegerilor prezidentiale. Maramuresul va participa la Congres cu 21 de delegati, numarul care concide cu cel pe care il va trimite Covasna si Harghita- judete din care PSD nu a strans prea multe voturi niciodata.

Asta in conditiile in care, dintre cei 1.700 de participanti la Congres, 57 vor fi din Olt, 54 din Dolj, 52 din Iasi, (Vrancea, Vaslui, Teleorman – cate 49) si peste 220  din Bucuresti.

 

Mircea Man- invitat de onoare la Consiliul PSD

Numarul mic al delegatilor a dat de furca conducerii PSD Maramures. Liderii organizatiei judetene nu au mai stiut cum sa imparta „biletele” sa impace pe toata lumea. Cu toate ca s-a incercat distribuirea delegatilor in functie de rezultatele obtinute in alegerile prezidentiale, tot au existat nemultumiti. Astfel, Calin Matei, Anton Rohian, Gheorghe Simon – vicepresedinti ai PSD Maramures, au decis sa se retraga de pe listele cu participantii la Congres. De asemenea, primarii si-au exprimat nemultumirea fata de repartitia facuta, reprosand ca, in ciuda faptului ca ei sunt cei care strang voturi pentru partid, tot ei sunt cei marginalizati. Spiritele s-au incins atat de tare incat unii social-democrati au inceput sa-si arunce sageti otravite de parca ar fi fost dusmani, nu colegi de partid. Ion Blajan, secretar general al partidului, a intervenit in discutiile social-democratilor pentru a calma spiritele. In timp ce Blajan incerca sa explice criteriile pe care s-au ales delegatii, un primar din sala si-a exprimat dorinta de a-l pune pe liste si pe Mircea Man, presedinte al Consiliului Judetean si totodata presedinte PD-L Maramures. Astfel, social-democratii au trecut, instantaneu, de la dispute la hohote de ras.

Lăsaţi un răspuns