Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Cristian Anghel a demisionat din PNL

Gavril Ardusatan

Gavril Ardusatan, PNL Maramures

S-A EVITAT EXCLUDEREA. Cristian Anghel, primarului municipiului Baia Mare si, totodata, presedinte al organizatiei judetene a PNL si-a inaintat demisia din partid. Actul a ajuns astazi la sediul organizatiei judetene. Demisia din PNL a fost motivata „de natura personala”. Demisia este datata  17 martie 2010, dar a fost primita de Comisia Maramures in cursul zilei de 18 martie 2010, dupa ce Cristian Anghel a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Sentinta este definitiva si a fost data de magistratii Curtii de Apel Cluj.

Conform statutului PNL, dupa condamnare, Cristian Anghel a fost nevoit sa demisioneze din toate functiile detinute in partid, precum si din calitatea de membru. In caz contrar liberalii maramureseni ar fi fost nevoiti sa-l excluda din partid, iar organizatia risca sa fie dizolvata. „Inaintarea demisiei a usurat situatia. A avut grija sa lase toate actele necesare, presupun ca stia ca este iminenta punerea in executare a mandatului”, a declarat Gavril Ardusatan, secretar general regional PNL pentru zona de nord-vest.

Demisia lui Cristian Anghel din PNL a fost trimisa in astazi la Bucuresti pentru validare in Biroul Executiv.

In ultimii ani, Cristian Anghel a fost presedintele organizatiei judetene a PNL Maramures si, dupa Congresul partidului din 5-7 martie a fost membru in Biroul Politic Central al PNL.

Lăsaţi un răspuns