Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Raluca Turcan: „Opriti razboiul dintre PNL si PD-L ”

Raluca Turcan

Raluca Turcan

MESAJ DE PACE. Vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Raluca Turcan, a remis o declaratie de presa referitoare la congresul PNL. In declaratia sa, vicepresedintele PD-L, solicita liberalilor sa inceteze lupta cu democrat-liberalii, motivand ca acest razboi ar putea transforma PNL intr-un partid kamikaze. „Sunteti in fata unui Congres important pentru viitorul Partidului National Liberal. E momentul in care alegeti calea pe care va merge PNL in urmatorii 4-5 ani de zile. Decizia dumneavoastra va influenta nu doar PNL, ci si intreaga dreapta politica romaneasca.
Sunt aproape 4 ani de zile de cand a inceput razboiul rece in Alianta DA si aproape 3 ani de zile de cand aceasta Alianta s-a rupt. Avem opinii diferite asupra acestei parti a istoriei noastre comune, dar sunt convinsa ca avem pareri foarte asemanatoare asupra beneficiilor pe care Alianta DA le-a adus Romaniei atata timp cat ea a functionat (integrarea europeana fiind cel mai bun exemplu)”, a subliniat Turcan.

 

Vicepresedintele PD-L arata ca in timpul care a trecut de la ruperea Aliantei DA, dreapta romaneasca a cunoscut evolutii semnificative, iar cea mai importanta este aceea ca dreapta a devenit mai puternica decat stanga. „Meritul este atat al PD-L, cat si al PNL, iar liberalii din ambele partide se pot felicita pentru actuala suprematie a dreptei in raport cu stanga. Suntem acum, in 2010, in situatia de a lua decizii strategice fata de noi insine si fata de ceilalti actori de pe scena politica. Pentru dumneavoastra, deciziile strategice vor fi luate in urmatoarele doua zile. Indiferent de persoanele pe care le veti alege in fruntea partidului si indiferent de sistemul de vot intern prin care aceste persoane vor fi alese, va solicit doar un singur lucru: opriti razboiul dintre PNL si PDL.
Lupta de ani de zile cu PDL v-a adus o multime de probleme si niciun avantaj. Aceasta lupta v-a impins in bratele PSD si a facut rau ideii de coerenta a scenei politice romanesti. Aceasta lupta v-a plasat de doua ori in opozitie, dupa ce liderii PNL au refuzat in doua randuri un parteneriat la guvernare cu Partidul Democrat Liberal”, a subliniat Turcan.

 

PNL si PD-L -parteneri din nou

„Continuarea acestei lupte va transforma PNL intr-un partid-kamikaze, care se indreapta de buna voie spre sinucidere, cu singurul obiectiv de a produce cat mai multe pierderi celor pe care-i considera adversari. Poate fi acesta obiectivul unui liberal autentic? Isi poate asuma un liberal autentic o ideologie nihilista, opusa optimismului funciar ce caracterizeaza proiectul liberal? Va regasiti in mentalitatea de tip ori noi, ori ei? Alegeti cooperarea in locul conflictului si deschideti portile astazi inchise. Faceti posibil ca, intr-un viitor mediu sau mai indelungat, PD-L si PNL sa fie din nou parteneri. Aceasta ar fi, probabil, cea mai buna veste pe care Congresul PNL ar da-o alegatorilor de centru-dreapta din Romania”, se arata in declaratia vicepresedintelui PD-L.

Lăsaţi un răspuns