Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Miercuri, incepe procesul de revizuire a dosarului lui Anghel

Cristian Anghel, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost citat la instanta pentru miercuri, 8 decembrie. Acesta se va prezenta in fata magistratilor de care vor judeca cererea de revizuire a dosarului care a stat la baza condamnarii la doi ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata, sentinta data de magistratii de la Curtea de Apel Cluj.

Cererea de revizuire a dosarului este una dintre caile de atac la care a recurs Cristian Anghel dupa ce a fost condamnat pentru abuz in serviciu.Cererea de revizuire a fost depusa in 12 mai si cu toate ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au avut la dispozitie 60 de zile pentru a intocmi raportul cu concluziile, astfel incat dosarul sa poata intra pe rol pentru revizuire, acestia nu s-au grabit sa finalizeze documentul. Astfel, dosarul a fost trimis la instanta de fond (Judecatoria Baia Mare) doar la inceputul lunii noiembrie, iar primul termen pentru cauza care vizeaza revizuirea dosarului a fost stabilit pentru 8 decembrie.

Judecatoria Baia Mare este prima instanta care s-a pronuntat privind acuzatiile de abuz in serviciu care i-au fost aduse lui Cristian Anghel, fostul primar fiind achitat de aceasta instanta.

Lăsaţi un răspuns