Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Primari fara cursuri pentru situatii de urgenta, somati sa-si cumpere manuale

Mai multi reprezentanti ai administratiilor locale din Maramures au fost somati sa-si cumpere „Manualul primarului”. Acesta contine informatii despre modul in care trebuie sa gesioneze primarii situatiile de urgenta. Semnalul de alarma a fost tras de catre Bondi Gyongyike, subprefect al judetului, dupa ce s-a constatat ca unii primari nu s-au prezentat la cursurile de pregatire pentru situatii de urgenta.

„Este vorba de vreo 10 primari fara cursuri. Vorbim aici de primarii care sunt la primul mandat, dar si altii care nu au urmat aceste cursuri, care se organizeaza periodic la Cluj. Acestia trebuie sa isi procure Manualul primarului pentru a se documenta privind modul in care trebuie sa intervina in caz de inundatii, alunecari de terten sau alte situatii de urgenta”, a declarat subprefectul.

Bondi Gyongyike a subliniat ca in cazul producerii unor situatii de urgenta, foarte importanta este comunicare, capitol la care unii primari sunt corigenti. „Nu sunt mari filozofii de facfut in cazul unor situatii de urgenta. Important este sa actionezi la timp, sa comunici cu populatia, sa fii prezent la locul incidentului pentru a ajuta cetatenii. Probleme apar atunci c]nd primarii nu pot fi gasiti, c]nd nu raspund la telefon sau nu preiau avertizarile meteorologice pentru a lua masuri din timp. Primarii trebuie sa poata fi gasiti la orice ora din zi si din noapte si pentru asta trebuie sa-si tina telefoanele deschise si incarcate”, a subliniat Bondi Gyongyike.

Subprefectul a subliniat ca, in perioada sarbatorilor de iarna, primarii nu trebuie sa uite de cetateni, iar in cazul in care vor aparea probleme din cauza vremii (zapezi abundente, ploi torentiale) sa ia masuri pentru a se putea interveni in timp util, astfel inc]t populatia sa nu aiba de suferit. „Nu stim cum va fi vremea de sarbatori, dar daca va ninge abundent, zapada trebuie curatata si de pe arterele principale si de pe strazi laturalnice si ulite pentru ca lumea sa poata circula. Nu putem bloca judetul si apoi sa ne scuzam ca e zi de sarbatoare”, a subliniat subprefectul.

Lăsaţi un răspuns