Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 6 iunie 2023

Maramuresul, pe locul 7 privind numarul angajatilor in unitatile de cult

Aproape 19.000 de posturi pentru personalului neclerical din unitatile de cult vor fi sustinute de la buget. Prin legea bugetului pentru acest an s-a aprobat numarul maxim de posturi finantate pentru personalul neclerical. La nivel national este vorba de 18.951 de posturi aprobate, personalul servant al cultelor. Avand in vedere numarul de posturi, din tara, aprobate pentru personalul neclerical, Maramuresul se situeaza pe locul 7, cu 729 de posutri aprobate.

Cele mai multe posturi au fost aprobate pentru capitala tarii, cu 1.027 de posutri, aceasta fiind urmata de judetul Neamt (930 de posturi), Bihor (867), Cluj (815), Alba (759) si Mures (734).  In coada clasamentului se situeaza judetul Calarasi, care are are cele mai putine posturi aprobate pentru personalul neclerical, numarul acestora fiind de 130 de posturi.

Potrivit legii bugetului, pentru acest an, contributia statului pentru salarizarea personalului neclericat al fost majorata, ajungand la 1.900 mii lei lei, precum si pentru salariile preotilor, cresterea fiind de aproximativ 9%.

Lăsaţi un răspuns