Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Tribunalul solicita informatii despre situatia politica a lui Dolha

Actele vor fi folosite in dosarul, aflat pe rol, privind revocarea din functie a viceprimarului

Mircea Dolha

Mircea Dolha

Judecatorii de la Tribunalul Maramures au solicitat documente si informatii despre situatia politica a viceprimarului Mircea Dolha. Documentele urmeaza sa fie inaintate instantei de catre Consiliul Local Baia Mare, pentru a fi folosite ca dovezi in instanta, in procesul intentat de Mircea Dolha. Este vorba de cauza in care Consiliul Local Baia Mare, in calitate de parat, a fost chemat in judecata de viceprimar. Dolha a actionat in instanta Consiliul Local, cerand anularea actului emis de autoritatile locale  si care, in vara anului trecut, a stat la baza revocarii sale din functie pentru cateva saptamani.

La termenul de ieri, magistratii au dat un nou termen de judecata, acesta fiind stabilit pentru data de 10 martie. Pana la acest termen Dolha va trebui sa depuna la dosar documente din care judecatorii sa constate situatia politica a acestuia.

Avand in vedere faptul ca exista aceasta cauza pe rol, iar PSD i-a retras lui Dolha sprijinul politic si l-au exclus din partid, soarta acestuia privind continuarea mandatului de viceprimar ramane la latitudinea Consiliului Local Baia Mare. Existenta pe rol a cauzei care face referire la cererea de anulare a actului emis, anul trecut, de autoritati privind revocarea din functie nu implica pastrarea functiei pana la solutionarea cauzei. Astfel, Dolha va fi obligat sa iasa din administratie, daca, la sedinta din acesta luna, Consiliul Local va aproba incetarea de drept a mandatului de viceprimar/consilier local.

Lăsaţi un răspuns