Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Anghel transferat la Gherla

Schimbarea pusa pe seama unor proceduri legate de citarea fostului primar la Curtea de Apel

Cristian Anghel

Cristian Anghel

Joi, 3 februarie, la Curtea de Apel Cluj incepe judecarea recursul declarat la hotararea privind cererea de revizuire a dosarului intocmit pe numele lui Cristian Anghel. Este vorba de dosarul in baza caruia fostul primar a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata. La scurt timp dupa ce a primit sentinta, Anghel a cerut revizuirea dosarului. Cererea de revizuire a fost judecata de catre magistratii din Baia Mare si a fost respinsa, iar avocatii fostului primar a formulat recurs, acesta fiind de competenta Curtii de Apel Cluj.

Primul termen in aceasta cauza a fost stabilit pentru data de 3 februarie. Pentru a fi prezent in fata magistratilor clujeni, Cristian Anghel a fost transferat in Penitenciarul Gherla. Transferul a fost pus pe seama unor proceduri si a ordinelor interne din sistemul penitenciar. Astfel, fostul primar va fi nevoit sa ramana la Gherla, pana in 4 februarie cand va reveni la Penitenciarul Baia Mare. „In 31 ianuarie s-a facut transferul, insa este vorba de un transfer, in regim de tranzit, avand in vedere ca trebuie sa fie prezent la Curtea de Apel Cluj in 3 februarie”, a declarat subcomisar Crina Suciu, purtator de cuvant Penitenciarul Baia Mare.

In ceea ce priveste judecarea recursului, exista toate sansele ca magistratii sa amane cauza, avand in vedere faptul ca avocatii lui Anghel au depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere de stramutare a dosarului. Termenul pentru judecarea cererii de stramutare a fost stabilit pentru 22 februarie.

Lăsaţi un răspuns