Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Avion pentru urgente medicale in Maramures

Aeronava ar putea fi utilizata de trei judete

Avion usor

Avion usor

“Daca solutia va fi inteleasa corect, am putea achizitiona o aeronava”, a declarat Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures. Declaratia a fost facuta la sedinta de consiliu din februarie. El a aratat ca s-a gandit la o astfel de achizitie dupa ce, la sedinta de bilant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Dumitru Matei, viceprimar al municipiului Baia Mare, a propus ca, in baza unei colaborari dintre Consiliul Local si cel judetean, sa fie cumparat un elicopter care sa poata fi utilizat pentru transportul bolnavilor care sufera de afectiuni grave si care ar putea fi salvati daca ar ajunge in timp util la diferite spitale de specialitate.

“Cand a venit Matei cu propunerea m-am gandit la discutiile care au fost atunci cand s-a achizitionat masina (n red. in valoare de 60.000 de euro), pentru care aproape ca nu am mai incaput in judet. Am analizat apoi propunerea si acum cred ca solutia, daca va fi inteleasa corect, ar putea duce la salvarea multor vieti. Am discutat cu directorul aeroportului si am analizat situatia. Avand in vedere preturile de pe piata, cred ca am putea cumpara chiar un avion usor, costurile acestuia fiind de 80-100 de mii de euro”, a declarat Man.

Presedintele CJ a explicat ca pentru o astfel de achizitie s-ar putea colabora nu numai cu Baia Mare, ci si cu judetele invecinate< Salaj si Satu Mare.

Lăsaţi un răspuns