Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Casa de copii inchisa de CJ

Consiliul Judetean nu va mai achita taxe pentru un spatiu pe care nu il mai foloseste. Executivul Consiliului Judetean (CJ), la solicitarea conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC), a decis sa inchida Centrul de tip rezidential pentru copii din Baita.

CJ a aprobat in 2007 preluarea pe baza de contract de comodat, cu Asociatia “Kelsen”, doua imobile cu destinatia de centru de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap, imobile situate in Baita. Urmare a incendiului care s-a produs la Complexul Social in 25 ianuarie si in urma caruia un imobil a fost distrus aproape in intregime, conducerea DGASPC a cerut CJ sa inceteze contractul de comodat. In acest centru au fost gazduite 12 persoane cu handicap, acestea fiind transferate in alte institutii de ocrotire a persoanei adulte cu handicap din structura DGASPC.

De asemenea, personalul, un instructor educatie, trei infirmiere si o sora medicala, au fost redistribuite pe posturile vacante existente la centrele rezidentiale destinate ocrotirii persoanei adulte cu handicap din Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns