Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Maramuresean judecat la Bistrita pentru evaziune fiscala

Barbatul a fost prin cu 15 baxuri de tigari pe care incerca sa le vanda

A fost prins cu tigari pentru care nu detinea acte de provenienta, iar acum este judecat pentru evaziune fiscala. Este cazul unui barbat din Leordina care a ajuns pe mana oamenilor legii din Bistrita, in timp ce incerca sa vanda 15 baxuri de tigari. Valoarea totala a taxelor vamale ti a accizei neachitata a fost calculta la 73.077 lei.

Maramureteanul Dumitru Miculaiciuc a fost trimis in judecata de catre procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud. Acettia au dispus punerea in mitcare a actiunii penale ti trimiterea in judecata a inculpatului sub aspectul savartirii  infractiunilor de evaziune fiscala ti detinerea a peste 10.000 tigarete timbrate necorespunzator in vederea comercializarii. Acesta a ajuns pe mana oamenilor legii in luna septembrie a anului trecut, cand organele de politie insotite de organele de jandarmerie din cadrul inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita l-au oprit  in trafic pentru control, pe raza comunei Salva. Dumitru avea pe bancheta din spate ti in portbagajul autoturismului 15 baxuri de tigari (148.600 tigarete) de provenienta ucraineana, pentru care inculpatul nu a putut prezenta documente de provenienta.

La audieri, Dumitru a declarat ca a gasit baxurile cu tigari acoperite cu crengi, in padurea „Bibescu” de pe raza localitatii Repedea, in timp ce desfatura activitati de exploatare forestiera, pentru societatea fratelui sau, la care era angajat in calitate de  conducator auto. A ascuns tigprile, iar, ziua urmatoare, intr-un local din Leordina, un barbat l-a sfatuit sa le transporte la Bistrita, unde urma sa fie contactat de persoane interesate sa le cumpere.

Pentru fapta comisa, maramureteanul a fost trimis in judecata, insa nu pentru contrabanda, ci pentru evaziune fiscala, dosarul fiind inaintat spre solutionare Tribunalului Bistrita Nasaud.

Lăsaţi un răspuns