Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Politist de frontiera, destituit

Politist retinut

Politist retinut

Un agent de politie din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Maramures a fost destituit. Masura a fost luata pentru abateri disciplinare, acesta fiind acuzat de comportament necorespunzator in societate.

Totul a inceput vineri, 4 februarie, cand agentul de politie Vasile R. din cadrul SPF Viseu de Sus, a fost oprit in trafic de un echipaj al politiei rutiere. In momentul in care i s-a cerut sa prezinte autoturismul pentru control, agentul de politie de frontiera s-a sustras. A gonit cu masina prin oras indreptandu-se spre localitatea Viseu de Jos. Agentii de circulatie au trecut la urmarirea lui, au folosit semnalele luminoase si acustice insa nu s-a reusit sa-l retina.

Dupa cateva ore, angajatul IJPF a fost interceptat pe raza localitatii Viseu de Sus si  condus la sediul politiei pentru continuarea cercetarilor. Fapta acestuia nu a ramas nepedepsita, cazul fiind adus la conostinta conducerii IJPF.

Fata de politistul de frontiera, comisar sef Laurentiu Batin, seful IJPF, a dispus cercetarea prealabila in regim de urgenta si trimiterea acestuia in fata Consiliului de Disciplina pentru “comportare  necorespunzatoare in societate care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei .

In 5 februarie, in urma analizarii faptelor savarsite, Consiliul de Disciplina a propus sanctionarea agentului cu destituirea din Politia de Frontiera, masura aprobata de seful IJPF Maramures.

Lăsaţi un răspuns