Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Politicienii au dat in mintea copiilor

“Copilul este cea mai mare valoare in familie si societate. De copii depinde viitorul nostru”, a declarat Ludescher Istvan, viceprimarul municipiului Baia Mare, prezent la actiunile organizate cu prilejul zilei internationale a copilului. Daca Primaria Baia Mare a decis sa ofere copiilor o zi de distractie, nici politicienii nu au uitat de insemnatatea zilei si au organizat o adevarata sarbatoare a micutilor. Astfel, oamenii politici au aratat ca pot sa fie atenti, macar pentru o zi, si cu copiii alegatorilor.

Sediu de partid transformat in loc de joaca

Sediul PSD Maramures s-a transformat in loc de joaca pentru copii. La orele amiezii, social-democratii si-au asteptat “musafirii” cu zeci de baloane rosii, care au fost oferite in dar copiilor care le-au trecut pragul. Copiii au fost primiti de Gabriel Zetea, secretarul executiv al organizatiei judetene, si Cosmin Drulea, presedinte TSD Baia Mare, care au devenit “educatoare” pentru o zi. Le-au ascultat povestile, cantecele si poeziile, i-au supravegheat, le-au oferit cadouri si i-au alintat cu dulciuri si bauturi racoritoare. Nici Mircea Ursache, presedintele PSD Maramures, nu a lipsit de la actiune si chiar le-a dat sugestii copiilor la capitolul “Desene pe asfalt”. Trotuarul din fata sediului a fost plin de copii si desene, iar efortul lor a fost rasplatit cu dulciuri si sucuri. La sediul partidului au fost prezenti si alti membri ai PSD Baia Mare, ai organizatiei de tineret si de femei, alesi locali, care pentru o zi s-au pus in mintea copiilor, exceptie facand viceprimarul din Grosi, Ioan Ciocotisan.

Actiunile social-democratilor nu s-au oprit aici, deoarece ziua a continuat cu o distractie in parc, unde tinerii din TSD au distribuit baloane.

Teatru de papusi liberal

Actiuni prilejuite de ziua copilului au fost organizate si de liberalii baimareni. Tineretul National Liberal (TNL) Baia Mare s-a adunat cu mic cu mare in Parcul Mara, unde au organizat mai multe actiuni. “Am invitat la actiunile noastre 25 de copii care provin din familii defavorizate pentru a le oferi o zi de sarbatoare. Sunt copii de varsta prescolara si, alaturi de ei, au venit si cateva grupe de la gradinitele din Baia Mare. S-au integrat, se joaca impreuna, fac desene pe asfalt si jocuri de socializare pentru cei de varsta lor”, a declarat Ionel Bogdan, presedinte TNL. La orele amiezii, copiii au fost spectatori la piesa de teatru “Galosul Fermecat”, care s-a jucat in parcul din centrul municipiului. Pe langa dulciuri, apa si suc, copiii au primit pizza si fructe.

Cu toate ca actiunea a fost coordonata de TNL, pe langa contributia tinerilor liberali, seniorii partidului au fost principalii sponsori.

Copiii, descaltati de primarie

Primarul municipiului, city managerul si unul dintre viceprimari si-au petrecut o parte din ziua de munca in parc, in preajma copiilor. “Am si eu o fetita de varsta voastra si ma bucur ca aveti posibilitatea sa va distrati in aceasta zi care e sarbatoarea voastra”, a declarat Vasile Barbul, managerul primariei. Copiii au fost invitati la jocurile distractive de pe Campul Tineretului, in parcul de distractii cu jocuri gonflabile. De ziua lor, micutii s-au distrat cum au stiut ei mai bine, iar probleme au avut doar in momentul in care au trebuit sa-si recunoasca papucii pe care i-au lasat in fata jocurilor gonflabile. De asemenea, primarul orasului, Catalin Chereches, le-a promis copiilor ca va incerca sa permanentizeze obiceiul de a amplasa in Baia Mare parcul de distractii si a recunoscut ca intentioneaza sa amplaseze jocuri distractive chiar in fiecare cartier al orasului. Primarul le-a oferit copiilor si cate o ciocolata. “In ceea ce priveste dulciurile, initiativa apartine primarului, pentru ca primaria nu era pregatita sa acopere cheltuielile pentru acest moment. Nu este vorba de o suma mare, dar e importanta”, a declarat Ludescher.

Viceprimarul i-a recomandat primarului ca la urmatoarea sarbatoare de 1 iunie sa vina cu copiii lui in parc.

Lăsaţi un răspuns