Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sambata noaptea, Romania trece la ora de iarna

ceas

ceas

Romania va trece la ora de iarna. In noaptea de sambata spre duminica ceasurile vor fi date cu o ora inapoi. Astfel, ora 4:00 va deveni  ora 3:00. Schimbarea orei, care se efectueaza de doua ori pe an, este reglementata de o directiva europeana din 2001, care stabileste drept data a modificarii ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Modificarea influenteaza si mersul trenurilor.

 

Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficiala se face in aceeasi zi de duminica, 30 octombrie 2011, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina, trenurile vor circula dupa orarul din mersul de tren in vigoare.

 

Reprezentantii CFR au anuntat ca in noaptea de sambata spre duminica, trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pana la ora 4:00, care va deveni ora 3:00. Trenurile care au ora de plecare dupa 4:00 vor respecta noua ora, in timp ce trenurile aflate in circulatie la schimbarea orei vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa o ora. Trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.

 

 

Lăsaţi un răspuns