Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Morar: Nu-mi pasa ca supar sefi de institutii, ci de comunitate imi pasa

Lucian Morar

Lucian Morar

“Indiferent pe cine supar încercând sa ajut comunitatea, nu-mi pasa atât de mult. Îmi pasa de cei care m-au ales, iar eu trebuie sa lupt pentru comunitate, chiar daca supar sefi de institutii”, a declarat Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni, facând referire la ultima sedinta a comisiei judetene de fond funciar, unde problemele legate de restituirea proprietatilor din Chelinta a încins spiritele.

Este vorba de mai multe suprafete de teren forestier pentru care oamenii din Chelinta si Ulmeni asteapta de 8 ani sa fie retrocedate. “Este vorba de terenuri solicitate de 76 de persoane fizice si 7 composesorate care au în componenta sute de persoane. Trebuie îndreptata eroarea facuta de institutiile statului. Dincolo de orice s-ar crede, am promis ca ma voi bate pentru drepturile comunitatii si asta fac”, a declarat Morar.

Dupa comisia de fond funciar, primarul a plecat în capitala pentru a discuta cu responsabilii Agentiei Nationale de Cadastru despre situatia înregistrata la Chelinta si pentru a cere un punct de vedere privind aplicarea legii cadastrale. “Oamenii nu mai au rabdare. De aceea, am decis sa merg în capitala pentru a afla si pozitia altor institutii privind modul de aplicare al legilor de fond funciar”, a declarat Morar. Acesta a mai spus ca, la nivel de Maramures, urmeaza sa fie demarate verificari de catre specialistii trimisi în teritoriu la solicitarea Institutiei Prefectului, daca semnalele pe care le-a primit se confirma.

Lăsaţi un răspuns