Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Polei pe drumurile din judet

Bruma cazuta in cursul noptii, temperaturile scazute si umiditatea au favorizat, in aceasta dimineata, formarea de polei pe sectoare de drum ale DJ 184, respectiv DJ 109F Cavnic-Budesti. Angajatii societatii care asigura viabilitatea celor doua drumuri judetene, pe perioada de iarna, au intervenit cu doua utilaje si au raspandit trei tone de material antiderapant (amestec sare si nisip), pe carosabilul DJ 184, incepand din zona fostei mine Cavnic si pana la intersectia cu drumul judetean DJ 109F spre localitatea Strambu-Baiut, dar si pe tronsoane ale DJ 109F (sectoare de drum din zona partiilor de schi si a localitatii Budesti). Nu au fost semnalate probleme cu privire la desfasurarea traficului rutier pe cele doua drumuri judetene.

Temperatura aerului a inregistrat valoarea de -5 grade Celsius la Cavnic. Carosabilul pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale este uscat si curat. Doar in zona podurilor si podetelor a fost semnalat carosabil umed, iar pentru a preveni formarea poleiului a fost imprastiat preventiv material antiderapant.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda conducatorilor auto sa circule preventiv pe tronsoanele celor doua drumuri judetene acoperite cu polei, sa isi adapteze viteza la conditiile de pe carosabil, respectiv sa pastreze o distanta fata de ceilalalti participanti la trafic pentru a evita derapajul sau producerea de accidentele rutiere.

Valori ale temperaturilor inregistrate in aceasta dimineata: Pasul Gutai si Baia Sprie -3 grade Celsius; Baia Mare -5 grade Celsius la Ocna Sugatag si Cavnic; -7 grade Celsius Viseu de Sus, -9 grade Celsius la Petrova, -8 grade Celsius la Borsa si Copalnic, -4 grade Celsius la Sighetu Marmatiei. Cel mai frigt a fost la Targu Lapus, unde termometrele au indicat valoarea de -12 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor vremea se va mentine in continuare rece la nivelul judetului nostru. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara cand vor fi create conditii favorabile de ninsoare slaba in nordul Carpatilor Orientali. Temperaturile maxime vor avea valorea cuprinsa intre 4-7 grade Celsius, iar cele minime intre -6 si -8 grade Celsius, izolat mai coborate in depresiuni.

Conditiile meteorologice vor favoriza fenomenul de ceata, in zonele joase. Debitele si cursurile raurilor din judet au fost usor variabile, potrivit hidrologilor, fiind influentate de fenomenele de iarna, instalate pe majoritatea raurilor din judet. Este semnalata gheata la mal pe cursurile raurilor Tisa, Viseu, Ruscova, Vaser, Iza si Mara. Curge naboi pe raurile Viseu si Iza.

Lăsaţi un răspuns