Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Pompierii distribuie apa menajera

autospeciala

autospeciala

Pompierii militari din toate subunitatile Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures (Detasamentele Baia Mare si Sighetu Marmatiei, Garda de Interventie  „Adrian Marchis” Somcuta Mare, Pichetul de Pompieri Târgu Lapus, Garda de interventie Borsa si Sectia de Pompieri Viseu de Sus) au continuat, in aceste zile, sa transporte si sa distribuie apa menajera populatiei afectata de seceta.

 

Cantitatea de apa menajera de care au beneficiat, locuitorii unor unitati administrativ-teritoriale care au solicitat sprijinul pompierilor militari a fost de  165.000 de litri (in municipiul Baia Mare, cartierele Ferneziu, Firiza, Valea Borcutului si localitatea Satu Nou de Jos; in Viseu de Sus; la Ungureni, Libotin, Finteusu Mare, Valenii Somcutei, Bocicoiu Mare si Moisei).

 

Lipsa precipitatiilor a determinat secarea fântânilor. Apa menajera distribuita provine din surse suplimentare de apa, identificate la nivel local. Persoanele beneficiare au fost instiintate de modul de utilizare a apei menajere in gospodariile proprii (pentru adaparea animalelor din gospodarii si a pasarilor de curte, si eventual pentru spalatul hainelor.)

Lăsaţi un răspuns