Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Rezolutie TNL pentru dreptul romanilor la munca in strainatate

Ionel Bogdan

Ionel Bogdan

Tineretul National Liberal (TNL) a obtinut o victorie politica importanta in plan european, determinand adoptarea de catre Tineretul Liberal European (LYMEC) a unei rezolutii impotriva restrictiilor la libera circulatie aplicate cetatenilor romani. Rezolutia “Sfarsitul tuturor restrictiilor privind libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana” a fost aprobata in unanimitate, in cadrul Congresului LYMEC, care se desfasoara in perioada 2-6 noiembrie la Barcelona. Documentul a fost redactat pe baza propunerii TNL asumata si de delegatia daneza.

Ionel Bogdan, presedinte TNL Baia Mare, a precizat ca, prin aceasta rezolutie, tineretul liberal a reusit sa determine o reactie comuna si sa obtina sustinere politica pentru apararea drepturilor cetatenilor romani in Europa.

Prin intermediul Rezolutiei, tinerii liberali europeni solicita urmatoareleS sustinerea de catre Grupul ALDE a unei pozitii clare impotriva curentului de masuri protectioniste adoptate de Spania, elaborarea de catre grupul ALDE a unei forme finale a Acordului privind tranzitia pe piata muncii a noilor membri UE, dar si promovarea de catre toate organizatiile LYMEC a liberei circulatii pe piata muncii din  UE.

Lăsaţi un răspuns