Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Contrabanda la Viseu. Tigari ascunse intre cauciucuri

contrabanda

contrabanda

Politistii de frontiera maramureseni au descoperit si confiscat aproximativ 6.900 pachete cu tigari provenite din contrabanda în valoare de 60.000 lei.

În 3 decembrie, la nivelul IJPF Maramures a fost declansata o actiune specifica pentru depistarea unor autoturisme suspecte ca transporta tigari provenite din contrabanda. Astfel în jurul orei 07.30, un echipaj din cadrul SPF Viseu de Sus a identificat în trafic doua autoturisme care încercau sa evite un post control al politiei de frontiera.

La scurt timp unul dintre autoturisme a fost descoperit abandonat pe marginea drumului. La controlul efectuat au fost descoperite ascunse sub mai multe anvelope auto, 14 colete ce contineau 6.870 pachete cu tigari de provenienta ucraineana în valoare de aproximativ 60.000 lei.

În urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca tigarile îi apartin lui Lucian T. de 24 ani domiciliat în localitatea Târgu Mures, iar autoturismul condus de acesta avea rolul de antemergator în asigurarea transportului ilegal de tigari.

 

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii.

 

Întreaga cantitate de tigari a fost ridicata în vederea confiscarii iar autoturismul în cauza a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramures pâna la finalizarea cercetarilor.

 

Lăsaţi un răspuns