Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Tataru: Legea pensiilor- incalcata printr-o decizie a Curtii Constitutionale

Florin Tataru

Florin Tataru

Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) privind inghetarea pensiilor si salariilor in 2012 reprezinta o incalcare flagranta a mai multor articole din Constitutie si, in acelasi timp, o incurajare a guvernantilor pentru neaplicarea legii sau ignorarea hotararilor judecatoresti, sustine Florin Tataru, deputat PSD de Maramures.

“Avem o lege a pensiilor, si aceea votata prin frauda, care prevedea indexarea pensiilor cu rata inflatiei si cu 50% din cresterea salariului mediu pe economie. Aceasta lege, printr-o initiativa a Guvernului, a fost suspendata practic la aplicare, decizandu-se inghetarea pensiilor pentru anul 2012. Adica neaplicarea legii. Decizia CCR se afla in fata unei incalcari flagrante a mai multor articole din Constitutie.

Prin aceasta decizie Curtea Constitutionala     si-a contrazis si jurisprudenta anterioara pe care o stabilise in conformitate cu jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si cea a instantelor judecatoresti din Romania, ca pensia este un drept de proprietate, care nu poate fi afectat. Este a doua decizie a CCR care incurajeaza guvernantii sa nu aplice legea sau sa ignore hotararile judecatoresti, dupa decizia de saptamana trecuta prin care s-a considerat constitutionala amanarea platii titlurilor executorii obtinute de salariati pana in 2016”, a declarat Tataru.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, doua sesizari depuse de USL impotriva Ordonantei de Urgenta 80/2010 prin care s-a dispus inghetarea pensiilor si salariilor bugetarilor pe anul 2012.

Lăsaţi un răspuns