Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Tractoare furate din Italia, depistate de politistii de frontiera

utilaje furate

utilaje furate

Politistii de frontiera maramureseni, impreuni cu lucratorii Garzii Financiare Arad, sub coordonarea procurorului DIICOT- Structura centrala, au depistat sapte utilaje furate din strainatate si le-au indisponibilizat. Valoarea acestora se ridica la peste 550.000 de euro.

Vineri, 14 ianuarie, o echipa mixta, a descins la sediul unei firme din localitatea Simand, judetul Arad. Aici au depistat 7 utilaje despre care existau informatii ca sunt furate din tarile Uniunii Europene. In urma cercetarilor si verificarilor efectuate s-a stabilit ca utilajele au fost furate din Italia si comercializate in Romania, de catre membrii unei grupari infractionale formata din cetateni italieni si romani.

S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiuniilor de initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si complicitate la furt.

Utilajele de mare tonaj au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor. Acestea sunt continuate de catre procurorul DIICOT-Structura centrala si lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures, delegati in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Lăsaţi un răspuns