Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Actiune liberala pentru testarea gratuita a glicemiei

Cort in centrul municipiului Baia Mare, instalat de femeile din PNL. Organizatia femeilor liberale (OFL) au aratat inca o data ca le pasa de soarta celor din jur si au demarat o actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale si a glicemiei. “Actiunea a fost intitulata «PNL are grija de sanatatea ta», si face parte dintr-un proiect prin care se doreste promovarea preventiei ca politica in sanatate. Prima actiune de testare gratuita a fost organizata miercuri, la Seini, iar sambata, 22 oc-tombrie, intre orele 11 si 17, actiunea se deruleaza in Baia Mare.

Cortul in care se vor face testarile gratuite a fost instalat in centrul municipiului, la intersectia dintre Unirii si Bucuresti. Serviciile sunt oferite de specialisti si voluntari de la Crucea Rosie”, a declarat Cornelica Ilea, presedinte OFL Maramures. Aceasta a subliniat ca testari de glicemie si de masurare a tensiunii arteriale se vor face si in alte localitati ale judetului, iar rezultatele acestora nu inseamna ca se va da pe loc un diagnostic, ci persoanele suspecte de diabet zaharat, hipertensiune arteriala etc. vor fi indrumate spre cabinetele medicilor de familie.

Ilea a mai precizat ca la cortul de testare gratuita se vor completa chestionare privind doleantele populatiei, iar in functie de raspunsul cetatenilor va fi elaborat un program politic de sanatate pe care PNL doreste sa-l promoveze.

Lăsaţi un răspuns