Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

25 de persoane adapostite de ger la Azilul de Noapte din Baia Mare

persoane fara adapost

persoane fara adapost

Seara trecuta, s-a desfasurat la nivelul municipiului Baia Mare o actiune, în sistem integrat, coordonata de prefectul Sandu Pocol, în conformitate cu dispozitia primita de la Ministerul Administratiei si Internelor. Actiunea a vizat prevenirea decesului prin hipotermie a persoanelor fara adapost, în perioada de temperaturi extreme negative.

La actiune de identificare a persoanelor fara adapost sau care locuiau în spatii neîncalzite au luat parte angajati ai Politiei Municipiului Baia Mare (politisti de proximitate, siguranta si ordine publica), Politia Transporturi Feroviare, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, Politia Locala, Directia de Sanatate Publica si Institutia Prefectului.

 

Actiunea s-a derulat, cu începere de la ora 20.00, dupa o sedinta tehnica de lucru si alcatuirea echipelor mixte de lucru. Au fost efectuate mai multe controale în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fara adapost, respectiv în spatii abandonate sau dezafectate fara încalzire. În mai multe locatii de pe raza municipiului Baia Mare (Bd. Republicii; Gara CFR; Bd. Bucuresti; Triaj CFR; cartier Sasar, zona fostului cinematograf si strada Garii) s-au gasit  25 de persoane care ulterior au fost identificate si transportate la Centrul Multifunctional „Azilul de Noapte”. Persoanele au fost transportate cu trei ambulante de transport persoane de la Serviciul Judetean de Ambulanta. La adapostul special amenajat de Primaria si Consiliul Local Baia Mare cele 25 de persoane  au fost asteptate de catre personalul de serviciu si directorul adjunct al Serviciului Public de Asistenta Sociala, Bogdan Gavra, care le-a oferit celor acestora o masa calda si posibilitatea de a ramâne peste noapte într-un loc care le ofera siguranta si caldura.

Pe timpul noptii echipajele mixte de jandarmi si politisti au continuat sa patruleze în municipiul si sa identifice si alte persoane fara adapost sau care locuiesc în spatii neîncalzite, respectiv inclusiv persoane care pot avea probleme de sanatate, ca urmare a temperaturilor extreme negative.

 

 

Lăsaţi un răspuns