Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Actualii parlamentari ai PSD- principalii candidati pe colegii

Deputatii si senatorii din PSD vor ramane candidati pe colegii si la urmatoarele alegeri parlamentare. Decizia a fost luata de conducerea centrala a partidului.
“Este normal ca actualii parlamerntari sa ramana candidati pe colegii, cu mentiunea ca acestia vor fi obligati sa treaca prin procesul alegerilor preliminare deschise, adica al validarii populare prealabile”, a declarat Gabriel Zetea, purtatorul de cuvant al PSD Maramures. Acesta a mai precizat ca USL isi va desemna candidatii la alegerile locale si parlamentare pana in luna iunie. “De semnarea candidatilor se va face in urma unui proces de validare publica, respectiv a unor alegeri preliminare deschise tuturor cetatenilor. Fiecare candidat va fi stabilit de cetatean, printr-un vot popular”, a explicat Zetea.
Purtatorul de cuvant a precizat ca in cazul in care partidul are parlamentari care nu au sprijin public suficient, acestia vor fi inlocuiti. PSD Maramures are in prezent un singur senator – Sorin Bota si un deputat – Florin Tataru.

Lăsaţi un răspuns