Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Deputatul Vasile Berci, sanctionat la locul de munca

Conducerea Camerei Deputatilor a decis sanctionarea celor opt deputati care au votat la “doua maini”. Printre cei trasi la raspundere se numara si deputatul PNL de Maramures, Vasile Berci. Acesta a fost sanctionat cu interzicerea participarii la lucrarile forului legislativ o zi si pierderea indemnizatiei aferente pentru aceasta zi.

Deputatii PDL Danut Liga, Marius Dugulescu si Valentin Rusu, social-democratii Ciprian Luca, Ioan Stan, Gheorghe Ana si Ion Dumitru si liberalul Vasile Berci au fost sanctionati dupa ce comisia juridica a Camerei a constatat, in 29 noiembrie 2011, ca acestia au votat multiplu. Sesizarea in acest caz a fost facuta de Institutul de Politici Publice (IPP). In diferite sedinte de plen din 2011, cei opt deputati au votat atat cu cartelele proprii, cat si cu cele ale unor colegi. IPP a salutat decizia sanctionarii, insa, avand in vedere ca pentru o fapta de o gravitate similara – votarea de mai multe ori la alegerile parlamentare – 32 de persoane se afla in detentie, IPP considera total neadecvate sanctiunile actualului Regulament al Camerei.

In consecinta, IPP a elaborat o propunere legislativa prin care votul multiplu in Parlament sa fie aplicata aceeasi sanctiune ca in cazul cetatenilor care voteaza de mai multe ori la alegeri.

Lăsaţi un răspuns