Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Risc ridicat de avalanse în Maramures

Gradul de risc este de 4 pe o scara de 5

În zonele muntoase din Maramures a crescut riscul producerii avalanselor, dupa caderile masile de zapada din ultima perioada. Potrivit sefului Serviciului Public Judetean “Salvamont” Maramures, Andrei Jablanoczki, gradul de risc este de 4 pe o scara de 5. Acesta atrage atentia ca zonele cele mai periculoase sunt golurile alpine Ignis, Tibles, Gutâi – Creasta Cocosului, Masivul Rodnei, dar si versantii înclinati.

Turistii sunt avertizati sa nu se aventureze pe traseele închise, deoarece zapada este asezata în straturi instabile. De asemenea, salvamontistii maramureseni recomanda sa se evite deplasarea cu autoturismele personale în apropierea pârtiilor.
Cât priveste interventiile salvamontistilor, Andrei Jablanoczki spune ca pâna acum nu au fost înregistrate probleme deosebite.

“Ne bucuram ca turistii au înteles ca muntele este periculos în aceasta perioada. Prin urmare, din fericire, nu a fost cazul sa intervenim în situatii deosebite. Au fost doar micile accidente înregistrate pe pârtiile din judet”, precizeaza seful Salvamont Maramures.

 

Lăsaţi un răspuns