Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

USL: Guvern resapat, cu ministri cu cas la gura

Cabinetul Ungureanu a trecut de votul de incredere al Parlamentului Romaniei. Noul guvern a fost investit cu 237 de voturi “pentru” si 2 “impotriva”. Parlamentarii Opozitiei nu au participat la sedinta de investire a Guvernului, dar discursul lui Victor Ponta de la tribuna Parlamentului a creat tensiuni in USL, fiind dezagreat de liberali. De aceasta data, liderul PSD nu a mai criticat guvernul, ci a folosit cuvinte de lauda la adresa noului cabinet, lasand sa se inteleaga ca opozitia ar putea colabora cu viitorul premier. Urmare a declaratiilor lui Ponta, PNL a convocat liberalii la o sedinta a conducerii partidului.

 

“Avem Guvern!”, a anuntat Oltean pe holurile Parlamentului la cateva minute dupa ce s-a finalizat numaratoarea votului. Noul premier a anuntat ca nu vrea sa dezamageasca si a anuntat prima reuniune a noului guvern, motivandS “Este momentul sa trecem la treaba”.

In contradictie cu acestea, liderii partidelor din opozitie se arata neincrezatori in noul cabinet, considerand ca aceasta formula nu reprezinta decat o resapare a guvernului, iar unii ministri sunt prea tineri si neexperimentati. “Nu au experienta necesara ministri care abia au implinit 32 de ani. Nu mergi cu cas la gura sa te voteze altii, sa ajungi ministru, ci trebuie sa astepti sa-ti iasa maseaua de minte. Cred ca asta e ultima carte pe care o joaca Basescu si PDL”, a declarat Radu Stef, presedinte PNL Maramures. De asemenea, Anton Rohian, vicepresedinte PSD Maramures, sustine ca noul guvern va fi condus de cei care au fost inaintea lor pe post de ministri, adica cei din Cabinetul Boc.

“Nu am incredere decat in Predoiu de la Justitie si in independentul Orban, iar despre Cristi Diaconescu va spun ca l-am vazut in 1995-1996 cand purta geanta lui Iliescu, iar acum o poarta pe cea a lui Basescu”, a declarat Rohian. In ceea ce priveste discursul lui Ponta, Rohian a precizat ca modul in care s-a exprimat liderul PSD da o fata noua politicii.

“A fost un discurs bun, care imi da sperante ca lucrurile se indreapta”, a punctat Rohian.

“Avem un prim-ministru care ne confera garantii pentru a trece cu bine peste acest an si o echipa tanara care isi va face treaba. Discursul lui Ponta a aratat ca PSD a inteles ca tara merge in directia buna, iar Antonescu e rosu de furie dupa ce a vazut in Ungureanu un contracandidat la sefia tarii”, a precizat Man.

Lăsaţi un răspuns