Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Zoicas: Ministrii cu mentor

Guvern de oameni tineri, asa a fost catalogat noul cabinet propus de primul-ministru desemnat, Mihai-Razvan Ungureanu. Daca UNPR si UDMR au decis sa-si pastreze in guvern ministrii care au fost in Cabinetul Boc, PDL a venit cu nume noi.

Propunerile pentru ministrii PDL

– ministrul Administratiei si Internelor – Gabriel Berca

– ministrul Agriculturii – Stelian Fuia

– ministrul Finantelor Publice – Bogdan Dragoi

– ministrul Economiei si Comertului – Lucian Bode

– ministrul Transporturilor  – Alexandru Nazare

– ministrul Dezvoltarii si Turismului – Cristian Petrescu

– ministrul Comunicatiilor  – Razvan Mustea

– ministrul Muncii si Protectiei Sociale – Claudia Boghicevici

– ministrul Educatiei   – Catalin Baba

UDMR

– vicepremier – Marko Bela

– ministrul Mediului si Padurilor – Laszlo Borbely

– ministrul Culturii – Hunor Kelemen

– ministrul Sanatatii  – Ladislau Ritli

UNPR

– ministrul Apararii Nationale – Gabriel Oprea

– ministrul Afacerilor Externe – Cristian Diaconescu

Independenti

– ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban

– ministrul Justitiei  – Catalin Predoi

Doru Lese, deputat PDL de Maramures, sustine ca PUNR si UDMR si-au anuntat sustinerea, astfel ca nu exista emotii ca acest guvern sa nu primeasca votul de incredere al Parlamentului României. “Cabinetul Ungureanu are nevoie de 233 de voturi. Va primi votul de incredere al Parlamentului, asa cum este normal, pentru ca nimeni nu-si doreste acum o instabilitate politica. Pe lista propunerilor facute de PDL se regasesc oameni tineri, o parte dintre ei fiind fosti secretari de stat in ministerele pe care le vor prelua acum. Avem nevoie de guvern si stabilitate politica, in an electoral, dar mai ales ca traversam o perioada grea pe fondul crizei economice”, a declarat Lese.

De asemenea, Gheorghe Zoicas, deputat independent de Maramures, sustine ca va da votul de incredere pentru noul cabinet, mai ales ca unii dintre cei care se regasesc pe lista propunerilor ii sunt apropiati.

“Am doi prieteni pe lista propunerilor. Este vorba de Bode, de la Salaj, si Claudia Boghicevici – cu care am lucrat la Legea pensiilor. Ne-am consultat când am venit cu modificari la aceasta lege si am ramas in relatii bune”, a declarat Zoicas.

Parlamentarul maramuresean este de parere ca, desi PDL a propus oameni tineri in noul cabinet, acest lucru nu reprezinta un dezavantaj.

“Fiecare dintre tinerii propusi are mentorul lui, ceea ce inseamna ca au sustinere”, a precizat Zoicas.

Conducerea celor doua Camere ale Parlamentului a stabilit ca sedinta plenului reunit in care urmeaza sa fie prezentat programul Cabinetului Ungureanu si sa fie dat votul de incredere al Parlamentului sa aiba loc joi.

Lăsaţi un răspuns