Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 18 mai 2024

Contre pe iazurile de decantare, intre senatorii de Maramures

Liviu Titus Pasca

Liviu Titus Pasca

Pasca a criticat amendamentele lui Bota

Contre in Senatul Romaniei intre doi parlamentari de Maramures. Liviu Titus Pasca, senator PNL si Sorin Bota (PSD) s-au luat la harta pe un subiect legat de iazurile de decantare din judet.

In Comisia Economica de la Senat s-au rediscutat amendamentele propuse de senatorul PSD, Sorin Bota. Amendamentele fac referire la interzicerea refolosirii iazurilor vechi pentru viitoarele exploatari miniere. Surprinzator, colegul sau, senatorul PNL de Baia Mare, Liviu Titus Pasca, s-a situat pe pozitii adverse, in sensul ca acesta a criticat amendamentele senatorului Bota referitoare la gestionarea deseurilor din minerit si implicit a iazurilor de decantare. Acesta a pus pe seama conditionalitatilor pe care senatorul Bota le propune prin amendamente, posibilitatea intarzierii deschiderii mineritului in Maramures si a crearii locurilor de munca.

„Ma intreb si totodata ii intreb pe maramureseni, si mai cu seama pe cei care locuiesc in zonele afectate de poluarea iazurilor si a depozitelor de deseuri, daca sunt de acord ca acestea sa fie refolosite in contextul redeschiderii mineritului si a societatii Remin. Poate maramuresenii sunt in asentimentul meu referitor la construirea unor iazuri noi, care sa respecte toate normele de siguranta si de protectie a mediului. Cetatenii imi spun ca doresc iazuri noi, care sa corespunda normelor de mediu, de protectie a cetateanului si de siguranta impotriva dezastrelor, sa nu mai existe iazuri in spatele caselor, asa cum sunt cele de acum. Pentru asta ma voi bate in continuare pentru ceea ce alegatorii mi-au cerut”, a declarat Bota.

Lăsaţi un răspuns