Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Dezastru ecologic pe Campul Tineretului. Primaria a intrat cu drujba in salcii

Ambitiile primarului Catalin Chereches de a transforma Baia Mare in cel mai verde oras s-au dovedit a fi doar declaratii pentru ca, inainte sa planteze, edilul a intrat cu drujba in copaci. Zeci de salcii au fost puse la pamant, iar utilajele au distrus spatiul verde din fata Muzeului de Etnografie.

campul tineretului

campul tineretului

Toate acestea pentru a amenaja zona verde, conform unui proiect al municipalitatii. Pe langa dezastrul ecologic, taierea copacilor reprezinta si o pierdere imensa pentru artisti. Salciile din fata muzeului se regasesc in multe opere de arta.

Intr-o informare transmisa presei, Primaria Baia Mare arata ca proiectul vizeaza amenajarea Campului Tineretului, acordand importanta „laturii culturale si educationale a parcului”. „Se propune deschiderea perspectivei catre Muzeul Etnografic si de Arta Populara, a celei catre Muzeul Satului si coparticiparea Liceului de Arta la viata parcului. Se propune transformarea gazonului din fata Stadionului intr-o pajiste care va pune in valoare silueta Muzeului Etnografic si de Arta Populara. Pentru aceasta se vor indeparta o serie de arbori care blocheaza perspectiva catre acesta si catre Muzeul Satului”, se arata in informarea transmisa de primarie.  In aceeasi informare se mai precizeaza ca vor fi indepartati 153 de arbori si arbusti, iar in locul lor se vor planta 167 de arbori si 100 de arbusti.

Proiectul a fost intocmit de  S.C. ARS LONGA S.R.L., iar lucrarile sunt executate de SC AMI SA. Avand in vedere faptul ca suprafata de interventie este de 43.536 mp, se preconizeaza ca arbustii si arborii sa fie plantati aproape unul langa altul, pentru a lasa zona de mijloc deschisa.

Pe de alta parte, reprezentanti ai institutiilor de cultura  sustin ca proiectul reprezinta o imensa pierdere daca nu se amenajeaza „Campul artistilor”, motivand ca, in ultima perioada, taberele de pictura nu au mai putut fi organizate aici, deoarece pe acest teren existau mari probleme de drenaj.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Dezastru ecologic pe Campul Tineretului. Primaria a intrat cu drujba in salcii”

  1. Ion spune:

    Orasul parcurilor se va numi orasul in curind.Probabil acestea sint proiectele preferabile antreprenorilor casei!!!

Lăsaţi un răspuns