Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 decembrie 2018

IPS Justinian, propus pentru titlul de „Cetatean de onoare” al judetului

Gheorghe Marian, consilier judetean PDL, a solicitat administratiei judetului sa acorde distinctia de Cetatean de onoare pentru IPS Justinian, arhiepiscopul Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Dr. h.c.m.l.

Propunerea a fost facuta dupa ce plenul CJ a votat, in sedinta din 19 februarie, un proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului pentru stabilirea criteriilor si procedurile de acordare a titlului de „Cetatean de onoare al judetului”.

Conform hotararii aprobate, titlul se poate acorda persoanelor cu merite remarcabile de dezvoltare economica, sociala, stiintifica, cultural-artistica, politica, religioasa, sportiva a colectivitatii judetene, la afirmarea prestigiului judetului in tara si strainatate, in scopul recompensarii morale a acestora.

IPS Justinian Chira

IPS Justinian Chira

Prin hotarare s-a stabilit regulamentul de conferire a acestui titlu, inclusiv criteriile de acordare. Consilierii au aprobat ca primul titlu de Cetatean de onoare al judetului sa fie acordat artistului Grigore Lese. Odata cu supunerea la vot a acestui proiect de hotarare, Gheorghe Marian, consilier judetean PDL, a spus ca i-ar fi placut ca primul titlul de Cetatean de onoare al judetului sa fie acordat IPS Justinian si a facut o propunere in acest sens. Solicitarea a fost salutata de consilierii CJ, dar si de executivul institutiei.

„Inaltpreasfintia Sa Justinian merita acest titlu, de aceea propun sa constituim un grup de initiativa pentru a veni in plen cu un astfel de proiect de hotarare”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedinte CJ.

„Nu cred ca e atat de important cine e primul care beneficiaza de aceasta distrinctie. In cazul asta nu se canta Imnul la loculI. Important e sa acordam titlul oamenilor reprezentantivi ai judetului. Putem face un proiect de hotarare in acest sens si sa-l supunem la vot intr-o viitoare sedinta”, a declarat seful administratiei judetene.

Lăsaţi un răspuns